Båtturer

Hjem > Opplevelser > Båtturer

Har du lyst på en båttur?

Båttur til Reinefjorden

Utforsk Reinefjorden og sidefjordene Kirkfjorden og Forsfjorden, omkranset av de vakre fjellene Olstind, Seiltind og Helvetes tind. Lær historien om livet i fiskeværene og hør mytene. Opplev naturen og dyrelivet i sakte fart om bord i fiskeskøyta Oddbjørn.

Opplev majestetiske Reinefjorden

Cruise med oss og utforsk Reinefjorden, Kjerkefjorden og Forsfjorden. Bli med oss på tur ombord i vårt sightseeing-fartøy og opplev de vakre fjordarmene i Reinefjorden, Kjerkfjorden og Forsfjorden omgitt av mektige Olstind, Seiltind, Helvetestind og Reinebingen som reiser seg fra havet og strekker seg mot himmelen. Vi tar deg med til Kjerkfjorden og Vindstad hvor du kan gå på land og få tilgang til fotturer til bla. Flakstad, Bunesstranda eller Horseid som alle ligger beskrevet på UT.NO
Du kan også gå i land bare for å oppleve de små tettstedene som enda har noen få fastboende, på Vindstad drives det sommercafé som er åpen hele sommeren. Om du velger å bli ombord vil du kunne oppleve det magiske landskapet som også er fullt av dyreliv. Er vi heldige kan vi møte på en spekkhuggerfamilie hvor de yngste dyrene øver på jaktteknikk etter sild eller møte den mektige havørnen seilende forbi. Vår guide vil lære deg om lokalhistorien, dyrelivet og geografien i området.

Båttur til Moskenesstraumen

Opplev natur og dyreliv  mens vi seiler i sakte fart langs land. Vi drar forbi fiskeværet Å og seiler innom noen av buktene etter Å og ut mot Moskenesstraumen. Her kan du få oppleve oppleve Havørn og det rike fugle- og dyrelivet langs Moskenes på nært hold. Fjellene og naturen er spektakulær.


Kveldscruise på Reinefjorden

Ingenting er bedre enn å nyte Midnattssolen fra havet. Vi vil seile i området mellom Å, Moskenes, Reine og Hamnøy og utforske Reinefjorden, Kjerkfjorden og Forsfjorden omgitt hav og de mektige fjellene Olstind, Seiltind, Helvetestind og Reinebringen som reiser seg fra havet og strekker seg mot himmelen. Ombord kan du nyte noe av det vakreste landskapet Lofoten har å by på mens en gylden midnattssol setter stemningen. Havet er ofte stille på natten og du vil kunne oppleve at fjellene speiler seg I fjorden og dobler inntrykket av fjellene som reiser deg mot himmelen. Ombord serverer vi øl og vin som kan nytes utendørs eller i våre komfortable seter innendørs med panorama utsikt. Vår guide vil lære deg om lokalhistorie, dyreliv og geografien i området.

Ørn- og hvalcruise til Værøy

Dette er turen for deg som vil oppleve det lille ekstra av Lofoten og få litt faglig påfyll om livet på land og under havet. Turen går via verdens sterkeste malstrøm – Moskenesstraumen – hvor strømmen sørger for et optimalt biologisk mangfold. Vi stopper utenfor øya Mosken og flere andre øyer for å se havørn, kongeørn, lundefugl, havsula og alker. I Værøy har du flere valg: Du kan utforske øya uavhengig til fots eller oppgradere til en av våre utleiesykler … Vær oppmerksom på at antallet utleiesykler er begrenset, og at hvis du leier en sykkel, er du velkommen til å bli med på vår guidede sykkeltur . Turen opp fjellet er på 3,2 km og tar litt over én time. Husk å ta med vindtette klær og vann! Det er ingenting å få kjøpt der oppe, men til gjengjeld er utsikten ubetalelig!
Du velger selv om du vil gå på i Å eller i Reine.  Turen går langs de stupbratte fjellsidene i Lofotodden Nasjonalpark.

Har du lyst til å bli fisker for en dag?

Bli med ombord med en lokal fisker og få på kroken ekte Lofottorsk. Lofotfiskeren tar deg med til sine gode fiskeplasser og gir deg et innblikk i sin tilværelse. Hvis været er godt og du er heldig kan du få øye på både ørn, skarv, sel og kanskje hval. Turene går i spennende farvann med tidevannsstrømmer og åpent hav. Fra båtene kan man se fraflyttede boplasser og fiskevær. Fisken sløyes ombord og kan tas til bua til middag.
Aqua Lofoten Coast Adventure

Nordic Fishing Adventures


Sjekk alle våre partnere:

Arctic Expedition

Aqua Lofoten Coast Adventure

Moskenes Adventure

Nordic Fishing Adventures