Vår historie

Velkommen til Lofotens eldste rorbuanlegg, stedet med historie og sjel. Her finner du tradisjonelle og moderne rorbuer, sjøhus leiligheter og restaurant Gadus. 

Opplev storslått natur, ro, midnattssol, nordlys, ruskevær, hav og  fjellutsikt, fiskebåter, fiskevær og rorbuer – en ekte Lofotatmosfære!

Våre tradisjonelle rorbuer var tidligere brukt som innkvartering for tilreisende fiskere fra hele landet under det årlige skreifisket som foregår fra januar til april. De fleste av rorbuer er i dag grundig restaurert og tilpasset det behov turister fra hele verden måtte ha. Viktige elementer fra tidligere er bevart gjennom autentisk innredning, som gjør at buene beholder noe av sitt opprinnelige særpreg. 

Smak på kortreist lokal mat med italiensk vri på den nye restauranten Gadus.

Ta bilder med våre rorbuer fra Hamnøy brua, et fotomotiv som er blitt verdenskjent i sosiale media og som viser noe av det vakreste landskapet Norge kan by på. 

Bli med på mange spennende aktiviteter med lokale arrangører. Finn nordlys, nyt midnattsol under utallige fotturer og havsafari, bestige den kjente toppen Reinebringen, få stor torsk med lokal fisker, padle kajakk, surfe, kite, dykke, snorkle og ta tusenvis av fantastiske bilder.

Ha en uforglemmelig opplevelse i Lofoten!

52

km til nærmeste vinmonopolet

6

sesonger på rad ble spekkhoggerne sett rundt Hamnøy

182

dager i året har du en sjanse til å oppleve nordlys

49

dager i året kan du oppleve midnattsol

RORBUFERIE

SMAKEN AV LOFOTEN

Restaurant GADUS på Hamnøy er et trivelig spisested med bar og restaurant. Den ligger i hjerte av et levende fiskevær og henter sine råvarer rett fra kaia. 

Det norske kjøkkenet preges selvsagt av mye fisk som serveres på ulike måter. I den arktiske menyen finner man både de tradisjonelle retter og de mer eksotiske som er inspirert av verdens kjøkken.

Det er veldig enkelt. Vi satser på fersk pasta og ferske lokale produkter som er perfekt tilberedt med en blanding av italienske og norske smaker.

GJESTEOMTALER

Bjørg:

Nydelig overnattingssted i flotte omgivelser. Jeg hadde gleden av å tilbringe en natt i en av Eliassen Rorbuer på Hamnøy. Lekkert, lekkert, fra det tresengs (køye + ekstra seng) soverommet, til bad og stue med innholdsrikt kjøkken. At rorbuene ligger i spektakulære omgivelser gjør det ikke mindre attraktivt.

Steinar:

Mektig natur tett på. Her blir drømmen om rorbuferie oppfylt! Beliggenheten er spektakulær og rorbuene er lyse, romslige og hyggelige. Det går fint å fiske fra land rett utenfor rorbuene. Fikk veldig god service i forbindelse med bestilling. Trivelig restaurant på stedet.

Ola:

For en fin rorbue vi fikk. Her kunne jeg bodd lenge. Også på en så fin plass. Høye fine fjell som står rett opp fra havet. Små koselige hus, og en natur man skal lete lenge etter. En koselig nyoppussa rorbu jeg kunne bodd i lenge. Så hit kommer jeg gjerne igjen.

GJESTEVURDERING

4,5 / 5

8.9 / 10