Vår historie

Eliassen Rorbuer er Lofotens eldste anlegg. Anlegget ligger i vakre og ville Vest-Lofoten på Hamnøy i Moskenes kommune. Her tilbyr vi overnatting i 35 tradisjonelle rorbuer som tidligere var brukt som innkvartering for tilreisende fiskere fra hele landet under det årlige skreifisket.

De eldste er fra 1890. Også i dag assosieres Lofoten med Lofotfisket som pågår fra januar til april. De fleste av rorbuer er i dag grundig restaurert og tilpasset det behov turister fra hele verden måtte ha. Viktige elementer fra tidligere er bevart gjennom autentisk innredning, som gjør at buene beholder noe av sitt opprinnelige særpreg.

De er innredet med 1 eller 2 soverom, oppholdsrom med kjøkken, baderom med dusj og veranda. Mange har fantastisk utsikt mot den storslåtte Reinefjorden og spisse fjell og den pittoreske Hamnøy havn.

52

km til nærmeste vinmonopolet

6

sesonger på rad ble spekkhoggerne sett rundt Hamnøy

182

dager i året har du en sjanse til å oppleve nordlys

49

dager i året kan du oppleve midnattsol

OVERNATTING

SMAKENAVLOFOTEN

Krambua Restaurant er et trivelig spisested med bar og restaurant. Den ligger i hjerte av et levende fiskevær og henter sine råvarer rett fra kaia. På menyen er det stort utvalg av fisk og Lofotlam, alt servert med ny spennende vri. Stemningen i restauranten er intim og vår kjøkkensjef forteller gjerne om plassen og matlaging.

Det norske kjøkkenet preges selvsagt av mye fisk som serveres på ulike måter. I den arktiske menyen finner man både de tradisjonelle retter og de mer eksotiske som er inspirert av verdens kjøkken. Alle besøkende som oppholder seg i Lofoten en stund vil sette pris på den ekte smaken av tørrfisk, stekte torsketunger, fiskekaker, filet, baccalao eller fiskesuppe.

Krambua Restaurant på Hamnøy sørger for lokale spesialiteter laget bl.a av torsk, sei, steinbit, uer, kveite eller hyse. Til Lofotens delikatesser tilhører også reker, krabbe, blåskjell, torsketunger og tørrfisk. Om vinteren kommer den norsk – arktiske torsken fra Barentshavet for å gyte her. Skreien, som den kalles om vinteren, skiller seg ut med sin vekt (opp til 40 kg) og fantastiske smak. Kun vinterstid har man anledning til å smake ”mølje”, som består av fersk torsk, lever og rogn.

GJESTEOMTALER

Bjørg:

Nydelig overnattingssted i flotte omgivelser. Jeg hadde gleden av å tilbringe en natt i en av Eliassen Rorbuer på Hamnøy. Lekkert, lekkert, fra det tresengs (køye + ekstra seng) soverommet, til bad og stue med innholdsrikt kjøkken. At rorbuene ligger i spektakulære omgivelser gjør det ikke mindre attraktivt.

Steinar:

Mektig natur tett på. Her blir drømmen om rorbuferie oppfylt! Beliggenheten er spektakulær og rorbuene er lyse, romslige og hyggelige. Det går fint å fiske fra land rett utenfor rorbuene. Fikk veldig god service i forbindelse med bestilling. Trivelig restaurant på stedet.

Ola:

For en fin rorbue vi fikk. Her kunne jeg bodd lenge. Også på en så fin plass. Høye fine fjell som står rett opp fra havet. Små koselige hus, og en natur man skal lete lenge etter. En koselig nyoppussa rorbu jeg kunne bodd i lenge. Så hit kommer jeg gjerne igjen.

GJESTEVURDERING

4,5 / 5

8.9 / 10