• LOFOTEN

  Det finnes et sted hvor sola aldri går ned om sommeren, man blir aldri lei av nordlys om vinteren, landskapet forandrer seg kontinuerlig og folk smiler bestandig. Dette stedet kalles Lofoten.

  Lofoten ligger ca 300 km nord for polarsirkelen og kalles ofte for Norge i et nøtteskall. Øygruppen består av sju øyer, derav fem er knyttet til europavei E10, de to andre med ferge eller fly. Bratte fjellvegger som stiger rett opp fra havet, de høyeste toppene er 1200 m.o.h. Mot horisonten minner fjelltoppene mer om et barnslig bilde enn et reelt landskap. Bildet pyntes med havet som trenger inn i landet og danner de kjente norske fjordene. Mange fiskevær og små byer skaper fargerik mosaikk som forandrer seg med årstidene.
  De første menneskene som bosatte seg arbeidet hardt for å gjøre dette lille stykke land om til dyrkbar jord. I dag kan man beundre resultatene. Med tiden har noen små tettsteder utviklet seg til små byer, og veier, tunneler, bruer og ferger har knyttet sammen alle tidligere isolerte steder.

 • Vinter

  Om sommeren kryr det av turister her, men det er utenfor høysesong at det tilbys flere autentiske opplevelser med inntrykk fra en fantastisk vill og eksotisk verden. Gode vinterstormer og nesten en måneds mørktid kan ikke skremme bort de ekte eventyrerne. Her bør man kvitte seg med en del overtro om det fjerne, arktiske og kalde strøk. I Lofoten kan klimaet om vinteren sammenlignes med det som finnes langs den baltiske kysten. Om vinteren kan man sjelden oppleve lavere temperatur enn 5 minusgrader. Dette skyldes den varme Golfstrømmen, som går langs norskekysten til Svalbard. Om sommeren kan man ikke forvente tropisk klima, men en frisk bris fra havet følger deg alltid på turer til havs eller lands.

 • Sommer

  Det svært overraskende naturelementet er sandstrender, som gir en følelse av å være ved Middelhavet. Temperaturen i havet ligger ikke over 10-13 grader om sommeren, men det krystallklare, turkise vannet tiltrekker ofte amatørdykkere fra hele verden. Måkeskrik høres tydelig for de mange tilreisende. Det er også store mengder av andre fuglearter som fascinerer turistene, bl.a. lundefugl, skarver, alker og lomvi.